Cannelloni nyelvhallal töltve

| Hallal töltött cannelloni receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Cannelloni nyelvhallal töltve
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tisztított, főtt rák
12 kisebb filézett nyelvhal
6 db cannelloni
12 dkg darabolt paradicsom
2 evőkanál sűrített paradicsom
10 dkg liszt
6 evőkanál vaj
1 ⅔ dl meleg tej
2 evőkanál tejszín
50 dkg szeletelt csiperkegomba
1 ⅔ dl vörösbor
4 db vékonyra szeletelt hagyma
igény szerint víz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az egyenként kb. 10-12 dkg-os halfiléket kevés borral megöntözzük, fűszerezzük, a bőrös oldalukkal befelé összegöngyöljük, majd egy hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük (1. kép).

2. A roládokat egy nagy serpenyőben egymás mellé fektetjük, és ráöntve a maradék vörösbort, 4 percig pároljuk (2. kép). A halat ezután kivesszük a serpenyőből, megtartva a főzőlét.

3. Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk: 2 percig pároljuk benne a gombát és a hagymát, majd hozzáadjuk a darabos és a sűrített paradicsomot (3. kép). A lisztet megfűszerezzük, és a serpenyőbe szórjuk. Hozzákeverjük a lisztet és a megőrzött főzőlevet, valamint a tej felét. Kis lángon 4 percig lassan forraljuk. A serpenyőt elvesszük a tűzhelyről, belekeverjük a tejszínt.

4. Egy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a cannellonikat és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük és félretesszük hűlni.

5. A haltekercsekből kiszedjük a hústűket. Mindegyik cannelloniba két halfilét, 2-3 rákot és egy kis vörösbort adunk. A megtöltött cannellonikat elrendezzük egy tűzálló tálon, ráöntjük a mártást, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

6. A cannellonikat külön tányérokra tesszük, ánizskaporral díszítjük, és vörösboros mártással tálaljuk.

Cannelloni nyelvhallal töltve Cannelloni nyelvhallal töltve Cannelloni nyelvhallal töltve
Cannelloni nyelvhallal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1326 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Cannelloni nyelvhallal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
recepttár