Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 lap lasagne
5 dkg reszelt parmezán sajt
A sütőtál kivajazására:
igény szerint vaj
A töltelékhez:
16 db egész mogyoróhagyma
45 dkg friss zöldborsó
8 db szeletelt fácánmell
24 dkg zsíros, kockára vágott sertéshús
5 dkg liszt
1 csokor zöldfűszer
2 evőkanál vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsíros sertéshúst forrásban lévő sós vízben 3 percig lassan főzzük, leszűrjük, és megtöröljük.

2. Egy serpenyőben a sertéshúst és a hagymát világosbarnára pirítjuk (1. kép). A serpenyőt félretesszük.

3. A fácánhúst egy másik serpenyőbe tesszük, és kis lángon ugyancsak átpirítjuk (2. kép), majd átrakjuk egy tűzálló edénybe.

4. A serpenyőben éppen csak világosbarnára pirítjuk a lisztet, és felöntjük a húslevessel. A mártást ráöntjük a fácánhúsra, hozzátesszük a zöldfűszercsokrot, s 5 percre a 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk.

5. A zöldfűszert kivesszük a tűzálló edényből. Hozzáadjuk a hagymát, a zsíros sertéshúst meg a zöldborsót, és további 10 percre visszahelyezzük a sütőbe.

6. Háztartási robotgépben apróra daráljuk a fácánhúst és a sertéshúst (3. kép).

7. A sütő hőmérsékletét 180 °C-ra mérsékeljük. Egy tűzálló tálban rétegesen lerakjuk a húst, a besamelmártást és az előfőzött lasagne lapokat, besamellel fejezve be. Megszórjuk parmezán sajttal, és 30 percig sütjük. A zöldborsóval és a hagymával körülrakva tálaljuk.

Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dl tej
6 dkg vaj
8 dkg liszt
ízlés szerint

Lábosban melegítsük a tejet majdnem forrásig. Wokhoz hasonló vaslábosban, kis hőfokon olvasszuk össze a vajat a liszttel, miközben fakanállal gyorsan kevergetjük, nagyjából 1 percig. Húzzuk félre és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a forró tej felét. Tegyük vissza a tűzhelyre, keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni a mártás. Apránként adjuk hozzá a maradék tejet, és folyamatosan keverve forraljuk fel. Sózzuk és keverjük tovább, míg a mártás megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha becsomósodna, habverővel keverjük teljesen simára.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1931 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
recept beküldése