Fogolysült pestomártással

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fogolysült pestomártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál pesto szósz
45 dkg csőtészta
vagy
45 dkg rigatoni
2 db fiatal, darabolt fácán
vagy
4 db darabolt fogoly
4 evőkanál olvasztott vaj
4 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál barna cukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fogolydarabokat a vágott résszel lefelé, egy nagy tűzálló tálba sorban egymás mellé rakjuk.

2. Egy kis tálkában összekeverjük a vajat, a mustárt, a citromlevet és a barna cukrot (1. kép). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A húsdarabokat megkenjük ezzel a keverékkel (2. kép), és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

3. A sütőtálat kivesszük a sütőből és a fogolydarabokat bevonjuk 3 evőkanálnyi pestomártással (3. kép), majd további 12 percre visszatoljuk a sütőbe.

4. Ismét kivesszük a tálat a sütőből, és a fogolydarabokat óvatosan megfordítjuk. A maradék mustáros mártást a húsdarabokra kenjük, majd további 10 percig sütjük.

5. Közben egy nagy fazék sós vizet felforralunk. Beletesszük a csőtésztát és az olívaolajat, körülbelül 10 percig főzzük, amíg éppen csak puha lesz, de még harapni lehet (al dente). A tésztát összekeverjük a megmaradt pestóval és a parmezánnal.

6. Egy tálalóedényben elrendezzük a tésztát és tetején a fogolydarabokat, leöntjük a húslével, és azonnal tálaljuk.

Fogolysült pestomártással Fogolysült pestomártással Fogolysült pestomártással
Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Pesto

Kép nélkül
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
10 dkg zúzott fenyőmag
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csésze friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1.6 dl olívaolaj
ízlés szerint fehér bors

Ha kézzel akarjuk a pestót elkészíteni, mozsarat és mozsártörőt kell használnunk. A petrezselymet, a fokhagymát, a fenyőmagot és a bazsalikomot alaposan összezúzzuk, majd a masszába belekeverjük a sajtot és a borsot. Végül alaposan beledolgozzuk az olajat.

Fogolysült pestomártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1850 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Fogolysült pestomártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
twitter