Kacsamellszeletek vékonymetélttel és málnával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kacsamellszeletek vékonymetélttel és málnával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kicsontozott kacsamell
10 dkg mélyhűtött málna
vagy
10 dkg friss málna
1 evőkanál olívaolaj
2 szál karikára vágott, vékonyra szeletelt sárgarépa
4 evőkanál finomra vágott hagyma
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 ⅔ dl erőleves
5 dkg liszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány szál petrezselyemzöld
néhány szem friss málna

Elkészítés:

1. A kacsamelldarabokról lefejtjük a bőrét (1. kép), jól befűszerezzük Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a melldarabokat világosbarnára sütjük.

2. Hozzáadjuk a sárgarépát a hagymát, a citromlét, az erőleves felét, és 1 percig lassan forraljuk. Belekeverjük a méz felét és a málna felét. Rászórjuk a liszt felét, majd állandóan keverve 3 percig főzzük. Borssal és Worcestershire-szósszal ízesítjük.

3. Hozzáadjuk a maradék erőlevest (2. kép), azzal is főzzük még egy percig. Közékeverjük a maradék mézet, a málnát és a lisztet. További 3 percig főzzük.

4. A kacsahúst kivesszük a serpenyőből, majd a mártást kis lángon tovább forraljuk.

5. Egy nagy fazék sós vizet felforralunk, beletesszük a metélt tésztát és egy kanál olajat, éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, és szétosztjuk négy külön tányérra.

6. A kacsahúst 1 cm vastag szeletekre vágjuk (3. kép). Egy kevés mártást a tésztára öntünk, és a hússzeleteket legyezőszerűen elrendezzük rajta. Díszítjük és tálaljuk.

Kacsamellszeletek vékonymetélttel és málnával Kacsamellszeletek vékonymetélttel és málnával Kacsamellszeletek vékonymetélttel és málnával
Még a fiatal kacsát is legalább 30-40 percig szükséges párolással puhítani. Köretként a főtt-tésztákon kívül, adható hozzá gnocchi, burgonyakrokett.

Erőleves darált húsból

Erőleves darált húsból
1 csésze reszelt parmezán sajt
7.5 dl húsleves
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg húsos szalonna
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál
2 dl tejszín
1 kávéskanál rozmaring
2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
ízlés szerint őrölt bors

1. Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, és olvasszuk ki benne az apró kockákra vagdalt húsos szalonnát.

2. Adjuk hozzá a vegyes darált húst, és addig kavargassuk, míg a színét el nem veszti.

3. A hagymát és a paprikákat metéljük vékony csíkokra.

4. Tisztítsuk meg a metélőzellert, és szeleteljük fel vékonyan.

5. A fokhagymagerezdeket dörzsöljük el a sóval, majd a zöldséggel együtt adjuk a darált húshoz, és kicsit dinszteljük vele együtt.

6. A paradicsompürét keverjük bele, öntsük fel a vörösborral, majd a húslevessel, és ízesítsük a kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval és borssal. Lefedve kb. 25 percig főzzük lassú tűzön.

7. Tálalás előtt keverjük hozzá a tejszínt, és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel.

8. A reszelt parmezán sajtot külön kínáljuk hozzá.

Kacsamellszeletek vékonymetélttel és málnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2319 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Kacsamellszeletek vékonymetélttel és málnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
hírlevél