Kacsamellszeletek vékonymetélttel és málnával



Elkészítés:
1. A kacsamelldarabokról lefejtjük a bőrét (1. kép), jól befűszerezzük Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a melldarabokat világosbarnára sütjük.
2. Hozzáadjuk a sárgarépát a hagymát, a citromlét, az erőleves felét, és 1 percig lassan forraljuk. Belekeverjük a méz felét és a málna felét. Rászórjuk a liszt felét, majd állandóan keverve 3 percig főzzük. Borssal és Worcestershire-szósszal ízesítjük.
3. Hozzáadjuk a maradék erőlevest (2. kép), azzal is főzzük még egy percig. Közékeverjük a maradék mézet, a málnát és a lisztet. További 3 percig főzzük.
4. A kacsahúst kivesszük a serpenyőből, majd a mártást kis lángon tovább forraljuk.
5. Egy nagy fazék sós vizet felforralunk, beletesszük a metélt tésztát és egy kanál olajat, éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, és szétosztjuk négy külön tányérra.
6. A kacsahúst 1 cm vastag szeletekre vágjuk (3. kép). Egy kevés mártást a tésztára öntünk, és a hússzeleteket legyezőszerűen elrendezzük rajta. Díszítjük és tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Erőleves darált húsból

1. Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, és olvasszuk ki benne az apró kockákra vagdalt húsos szalonnát.
2. Adjuk hozzá a vegyes darált húst, és addig kavargassuk, míg a színét el nem veszti.
3. A hagymát és a paprikákat metéljük vékony csíkokra.
4. Tisztítsuk meg a metélőzellert, és szeleteljük fel vékonyan.
5. A fokhagymagerezdeket dörzsöljük el a sóval, majd a zöldséggel együtt adjuk a darált húshoz, és kicsit dinszteljük vele együtt.
6. A paradicsompürét keverjük bele, öntsük fel a vörösborral, majd a húslevessel, és ízesítsük a kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval és borssal. Lefedve kb. 25 percig főzzük lassú tűzön.
7. Tálalás előtt keverjük hozzá a tejszínt, és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel.
8. A reszelt parmezán sajtot külön kínáljuk hozzá.