Rákkal töltött csirkemellfilé tésztaágyon

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Rákkal töltött csirkemellfilé tésztaágyon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet sonka
12 db nyers, konyhakész garnélarák
45 dkg zöld tészta
15 dkg tisztított, sós vízben főtt spenót
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint vaj
A díszítéshez:
1 nagyobb főtt, hámozott cékla
A mártáshoz:
1 ⅔ dl majonéz
1 nagyobb főtt cékla
A raguhoz:
1 nagyobb szál reszelt sárgarépa
1 szál darabolt póréhagyma
4 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. Az egyenként kb.20 dkg-os csirkefiléket 2 fólialap között nyújtófával laposra hengereljük (1. kép).

2. A spenótlevelek felét elosztjuk a hússzeleteken, ráteszünk egy-egy szelet sonkát (2. kép), majd ismét spenót következik, végül négy-négy rák (3. kép). Mindegyiket összegöngyöljük, így kis csomagokat kapunk. Megvajazott fóliába téve sütőlemezre helyezzük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

3. A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, éppen csak puhára (al dente). Leszűrjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük.

4. A vajat megolvasztjuk, 3 percig pároljuk benne a póréhagymát és a sárgarépát, majd átrakjuk a tészta közepébe.

5.A majonézt és az egyik céklát egy mixerben lágy pürévé dolgozzuk, majd a tészta és a zöldség köré csurgatjuk.

6. A megmaradt céklából rombusz formájú szeleteket vágunk, és csinosan a majonéz köré helyezzük. A csirkecsomagokat kibontjuk a fóliából, s vékonyan felszeleteljük. A szeleteket elrendezzük a tészta-és a zöldséghalom tetején, és máris tálalhatjuk.

Rákkal töltött csirkemellfilé tésztaágyon Rákkal töltött csirkemellfilé tésztaágyon Rákkal töltött csirkemellfilé tésztaágyon

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Rákkal töltött csirkemellfilé tésztaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1886 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Rákkal töltött csirkemellfilé tésztaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
hírlevél