Mustáros sült csirke kagylótésztával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mustáros sült csirke kagylótésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csirke
4 evőkanál mustár
3 evőkanál mák
1 evőkanál barna cukor
4 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál fűszerpaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkedarabokat a vágott felükkel lefelé elrendezzük egy tűzálló edényben (1. kép).

2. Egy tálban összekeverjük a vajat, a mustárt, a citromlét, a cukrot, a fűszerpaprikát, és ízlés szerint fűszerezzük. A keveréket ecsettel rákenjük a csirkedarabokra, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

3. Kivesszük az edényt a sütőből, és óvatosan megfordítjuk a csirkedarabokat (2. kép). A megmaradt mustáros keverékkel most bekenjük a csirkedarabok másik felét is, és megszórjuk mákkal (3. kép). További 15 percre visszatoljuk a tálat a sütőbe.

4. Közben egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Beletesszük a kagylótésztát és az olívaolajat, s addig főzzük, amíg éppen csak puha lesz (al dente).

5. A tésztát leszűrjük, és szétterítjük egy előmelegített tálalóedényben. Tetejére helyezzük a csirkedarabokat, leöntjük a mártással, és azonnal tálaljuk.

Mustáros sült csirke kagylótésztával Mustáros sült csirke kagylótésztával Mustáros sült csirke kagylótésztával
A dijoni mustár a leggyakrabban használt mustárféle, mivel tiszta, és csak enyhén fűszeres ízű. A német mustárnak kissé édes-savanyú, a bajor mustárnak még édesebb íze van.Az amerikai mustár szelíd és édes.
Mustáros sült csirke kagylótésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2004 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Mustáros sült csirke kagylótésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
szólj hozzá, értékelj