Zöld metélt csirkemártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöld metélt csirkemártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg zöld, friss metélt tészta
1 evőkanál olaj
A csirkemártáshoz:
42 dkg filézett, csíkokra vágott csirkemell
10 dkg hámozott mandula
4 evőkanál vaj
3 dl tejszín
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A paradicsommártshoz:
42 dkg durvára vágott konzervparadicsom
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
1 teáskanál kristálycukor
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál szárított oregánó
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
néhány levél friss bazsalikom
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A paradicsommártáshoz egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, azt is pároljuk 1 percig. Belekeverjük a paradicsomot, a petrezselymet, az oregánót, a babérlevelet, a sűrített paradicsomot és a cukrot (1. kép). Megfűszerezzük, felforraljuk, és 15-20 percig hagyjuk lassan, gyöngyözve főni, amíg besűrűsödik a felére. Elvesszük a serpenyőt a tűzhelyről, és kidobjuk belőle a babérlevelet.

2. A csirkemártáshoz megolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, a csirkét és a mandulát 5-6 percig keverve pirítjuk (2. kép), amíg a csirkehús megpuhul.

3. A tejszínt serpenyőben felforraljuk, és 10 percig hagyjuk forrni, amíg felére fő. A tejszínt ráöntjük a csirkére, megkeverjük (3. kép), fűszerezzük. Félretéve melegen tartjuk.

4. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát és az olajat, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, egy előmelegített tálalóedénybe tesszük. Ráöntjük a paradicsommártást, elrendezzük rajta a csirkemártást. Díszítjük és tálaljuk.

Zöld metélt csirkemártással Zöld metélt csirkemártással Zöld metélt csirkemártással
Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Zöld metélt csirkemártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Zöld metélt csirkemártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
van itthon