Lasagne csirkével, gombával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lasagne csirkével, gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 lap főtt lasagne
10 dkg reszelt parmezán sajt
A gombás csirkéhez:
25 dkg szeletelt gomba
12 dkg kockára vágott sonka
15 dkg szeletelt csirkemáj
1 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
30 dkg apróra vágott konzervparadicsom
1 nagy finomra vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint
A sütőtál kikenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A mártáshoz egy nagy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a gombát, és 6 percig pároljuk, gyakran megkavarva.

2. Hozzáadjuk a darált csirkehúst (1. kép), a csirkemájat, a sonkát, és takarékon 12 percig pirítjuk, amíg a hús megbarnul.

3. A bort, a paradicsomot, a bazsalikomot és a sűrített paradicsomot a serpenyőbe téve (2. kép) 4 percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük, lefedjük, és 30 percig hagyjuk lassan forrni. Levesszük a fedőt a serpenyőről, és további 15 percig forraljuk.

4. Egy kivajazott tűzálló edény alját kirakjuk az előfőzött tésztalapokkal, erre egy réteg besameles, gombás csirke réteg kerül (3. kép). A tetejére helyezzük a következő lasagneréteget. A folyamatot kétszer megismételjük, besamelmártással fejezzük be. Megszórjuk a reszelt parmezán sajttal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt aranybarmára sütjük. Melegen tálaljuk.

Lasagne csirkével, gombával Lasagne csirkével, gombával Lasagne csirkével, gombával
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dl tej
6 dkg vaj
8 dkg liszt
ízlés szerint

Lábosban melegítsük a tejet majdnem forrásig. Wokhoz hasonló vaslábosban, kis hőfokon olvasszuk össze a vajat a liszttel, miközben fakanállal gyorsan kevergetjük, nagyjából 1 percig. Húzzuk félre és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a forró tej felét. Tegyük vissza a tűzhelyre, keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni a mártás. Apránként adjuk hozzá a maradék tejet, és folyamatosan keverve forraljuk fel. Sózzuk és keverjük tovább, míg a mártás megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha becsomósodna, habverővel keverjük teljesen simára.

Lasagne csirkével, gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1958 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Lasagne csirkével, gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
könyvek