Apró kagylótészta tejszínes sertéshússal



Elkészítés:
1. A sertésszeleteket nagyon vékonyra kiverjük (1. kép), majd csíkokra vágjuk.
2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húst állandóan keverve 5 percig pirítjuk, majd hozzátéve a gombát, még további 2 percet.
3. Beleöntjük az olasz vörösbormártást (2. kép), és 20 percig lassan forraljuk.
4. Közben egy nagy fazék sós vizet felforralunk.
Hozzáadjuk a citromlét, a sáfrányt, a kagylótésztát, és 12 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, és melegen tartjuk.
5. A tejszínt a húshoz keverjük, és óvatosan 3 percig melegítjük.
6. A fürjtojásokat 3 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, és meghámozzuk (3. kép).
7. A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük, a tetején elosztjuk a húsos mártást; tojásokkal díszítve azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Olasz vörösborosmártás

1. A barnamártást és a barna erőlevest összekeverjük és egy lábasban 10 percig gyöngyözve főzzük, majd leszűrjük.
2. A vörösbort, a vörösborecetet a fűszerekkel és a hagymával lassú tűzön főzzük és beforraljuk a háromnegyedére.
3. A leszűrt és a beforralt mártást összekeverjük és nagyon lassan további 20 percig főzzük. Ha szükséges ízesítjük ízlésünk szerint.