Apró kagylótészta tejszínes sertéshússal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Apró kagylótészta tejszínes sertéshússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt csiperkegomba
45 dkg apró kagylótészta
50 dkg szeletelt sertésszűz
4 evőkanál tejszín
1 csipet sáfrány
2 evőkanál citromlé
12 db fürjtojás
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertésszeleteket nagyon vékonyra kiverjük (1. kép), majd csíkokra vágjuk.

2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húst állandóan keverve 5 percig pirítjuk, majd hozzátéve a gombát, még további 2 percet.

3. Beleöntjük az olasz vörösbormártást (2. kép), és 20 percig lassan forraljuk.

4. Közben egy nagy fazék sós vizet felforralunk.

Hozzáadjuk a citromlét, a sáfrányt, a kagylótésztát, és 12 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, és melegen tartjuk.

5. A tejszínt a húshoz keverjük, és óvatosan 3 percig melegítjük.

6. A fürjtojásokat 3 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, és meghámozzuk (3. kép).

7. A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük, a tetején elosztjuk a húsos mártást; tojásokkal díszítve azonnal tálaljuk.

Apró kagylótészta tejszínes sertéshússal Apró kagylótészta tejszínes sertéshússal Apró kagylótészta tejszínes sertéshússal
E recept szerint a tojásokat félkeményre főzzük. Mivel a héjukat nehezen lehet lehámozni, előbb alaposan hűtsük le őket, különben csúnyán töredezettek lesznek.

Olasz vörösborosmártás

Olasz vörösborosmártás
1.6 dl barnamártás
1.2 dl vörösbor
2 evőkanál vörösborecet
4 evőkanál apróra vágott hagyma
1 szál friss kakukkfű

1. A barnamártást és a barna erőlevest összekeverjük és egy lábasban 10 percig gyöngyözve főzzük, majd leszűrjük.

2. A vörösbort, a vörösborecetet a fűszerekkel és a hagymával lassú tűzön főzzük és beforraljuk a háromnegyedére.

3. A leszűrt és a beforralt mártást összekeverjük és nagyon lassan további 20 percig főzzük. Ha szükséges ízesítjük ízlésünk szerint.

Apró kagylótészta tejszínes sertéshússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2853 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Apró kagylótészta tejszínes sertéshússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
szólj hozzá, értékelj