Nápolyi borjúszelet gombával és mascarpone sajttal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Nápolyi borjúszelet gombával és mascarpone sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csiperkegomba
80 dkg szeletelt borjúcomb
15 dkg mascarpone
8 levél friss bazsalikom
1 evőkanál friss tárkony
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
8 szem fekete bors
1 evőkanál szezámmag
2 nagy félbevágott paradicsom
10 dkg vaj
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 db hámozott, kimagozott alma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben megolvasztunk 4 evőkanál vajat, és mindkét oldalon 5-5 percig barnára sütjük benne a borjúszeleteket (1. kép). Áttesszük egy tálba, és melegen tartjuk.

2. A serpenyőben világosbarnára pirítjuk a hagymát és az almát. Egy tálba helyezzük, és a tetejére rakjuk a húst (2. kép). Melegen tartjuk.

3. A megmaradt vajon a serpenyőben 3 percen át pirítjuk a gombát, a tárkonyt, a fekete borsot. Meghintjük a szezámmaggal (3. kép).

4. Egy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, 1 evőkanál olajat, s addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, és áttesszük egy tálalóedénybe.

5. A tészta tetejére kenjük a mascarponét, és meglocsoljuk a maradék olajjal. A hagymát, az almaszeleteket és a borjúhúst a tésztára helyezzük, végül a gombát, a borsot ás a serpenyőben maradt lét a hússzeletekre halmozzuk. Köréje rakjuk a paradicsomot és a bazsalikomleveleket. A tálat 5 percre 160 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és azonnal tálaljuk

Nápolyi borjúszelet gombával és mascarpone sajttal Nápolyi borjúszelet gombával és mascarpone sajttal Nápolyi borjúszelet gombával és mascarpone sajttal
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Nápolyi borjúszelet gombával és mascarpone sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1885 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Nápolyi borjúszelet gombával és mascarpone sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
ételfotó