Fettucine borjúszelettel és rózsaszín grépfrúttal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fettucine borjúszelettel és rózsaszín grépfrúttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg szeletelt borjúcomb
dl grapefruitlé
10 dkg vaj
7 evőkanál olívaolaj
dl tejszín
1 teáskanál apróra vágott, friss majoránna
1 ⅔ dl rózsasziromecet
1 teáskanál apróra vágott, friss oregánó
1 ⅔ dl marhahúsleves
ízlés szerint rózsaszirom
A díszítéshez:
12 szem rózsabors
ízlés szerint friss zöldfűszer
igény szerint rózsaszirom

Elkészítés:

1. Egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben 1 evőkanál olajjal együtt 12 percig főzzük a tésztát. Leszűrjük, és egy előmelegített tálalóedénybe tesszük. Hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, az oregánót és a majoránnát.

2. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál vajat a megmaradt olajjal együtt. 6 percig óvatosan sütjük benne a borjúhúst (1. kép). Ezután a szeleteket a tészta tetejére helyezzük.

3. A serpenyőbe öntjük az ecetet és a húslevest (2. kép), majd fölforraljuk. Addig forrjon, amíg kétharmadára fő. Hozzáadjuk a grépfrútlét, a tejszínt (3. kép), s további 4 percen át forraljuk. A megmaradt vajat is beletesszük, és habverővel összevegyítjük a mártással.

4. A mártást a hús köré öntjük, díszítjük a rózsaszín grépfrúttal és a többi hozzávalóval, majd tálaljuk.

Fettucine borjúszelettel és rózsaszín grépfrúttal Fettucine borjúszelettel és rózsaszín grépfrúttal Fettucine borjúszelettel és rózsaszín grépfrúttal
A rózsasziromecethez: 8 egészséges rózsaszál szirmait beletesszük 1,5 dl fehérborecetbe és 48 órán áll benne hagyjuk.
Az 1,6 dl ecet mennyisége soknak látszik. Javasolt mennyiség: 1-2 evőkanálnyi.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Fettucine borjúszelettel és rózsaszín grépfrúttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1859 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Fettucine borjúszelettel és rózsaszín grépfrúttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
bevásárlólista