Marhahús és tészta sütve

Marha korma

| Marhakorma receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús és tészta sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg makaróni
90 dkg vesepecsenye
vagy
90 dkg kockára vágott marhahátszín
1 és ¼ dl marhahúsleves
3 dl tejszín
½ teáskanál garam masala
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány levél friss koriander
A korma krémhez:
1 teáskanál koriandermag
10 dkg hámozott mandula
2 teáskanál őrölt római kömény
6 evőkanál erőleves
6 gerezd fokhagyma
2 nagyobb fej apróra vágott hagyma
6 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál őrölt kardamomi
4 db durvára tört szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet cayenni bors
1 diónyi hámozott, darabolt gyömbérgyökér

Elkészítés:

1. Mozsárban mozsártörővel szétzúzzuk a mandulát (1. kép). A mandulát és a korma krém többi hozzávalóit robotgépbe tesszük, és nagyon finom masszává dolgozzuk.

2. A húst egy tálba helyezzük, ráöntjük a korma krémet (2. kép), ügyelve rá, hogy jól bevonja a húst. A hűtőben 6 órán át pácoljuk.

3. A marhahúst áttesszük egy nagy lábosba, s egy kevés húslevest hozzáadva, 35 percig lassan főzzük (3. kép).

4. Nagy fazék forrásban lévő sós vízben 10 perc alatt a makarónit éppen csak puhára főzzük (al dente). A tésztát leszűrjük, és egy mély tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tejszínt és a garam masalát.

5. 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük. Friss korianderlevéllel díszítjük és kenyérrel tálaljuk.

Marhahús és tészta sütve Marhahús és tészta sütve Marhahús és tészta sütve
Feldarabolt csirkehússal is elkészíthetjük ugyanezt az ételt, tyúkhúslevest használva.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahús és tészta sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2105 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Marhahús és tészta sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
vegetáriánus ételek