Szicíliai spagetti

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szicíliai spagetti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db padlizsán
20 dkg spagetti
1 ⅔ dl olívaolaj
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál Worcestershire szósz
42 dkg apróra vágott konzervparadicsom
10 dkg kimagozott, apróra vágott fekete olívabogyó
1 db apróra vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál apróra vágott, friss majoránna
1 db kimagozott, szeletelt sárga húsú paprika
vagy
1 db kimagozott, szeletelt zöld húsú paprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olajjal. Az alját kibéleljük sütőpapírral, s azt is átkenjük olajjal.

2. A padlizsánt felszeleteljük (1. kép). Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, s mindkét oldalon barnára sütjük a padlizsánszeleteket. Papírtörlővel megszárítjuk.

3. Egy serpenyőben a hagymát, a fokhagymát és a darált húst állandóan kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a paradicsomot, a Worcestershire-szószt, a majoránnát vagy oregánót, a sót és a borsot. Néha megkeverve, 10 percig hagyjuk gyöngyözve főni, majd hozzáadjuk a paprikát és a kimagozott és apróra vágott olajbogyót (2. kép), és még 10 percig főzzük.

4. Egy lábosban vizet forralunk kevés sóval. Beletesszük a spagettit és 1 kanál olajat, és főzzük, amíg éppen csak puha lesz (al dente). Leszűrjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húskeveréket, a sajtot, majd jól összekeverjük.

5. A tortasütő alján és oldalán elrendezzük a padlizsánszeleteket, ráhelyezzük a húsos spagettit, és betakarjuk a megmaradt padlizsánszeletekkel (3. kép). Előmelegített sütőben 220 °C-on 40 percig sütjük. 5 percig állni hagyjuk, majd egy tálra borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, és azonnal tálaljuk.

Szicíliai spagetti Szicíliai spagetti Szicíliai spagetti
A padlizsán, a gomba és az alma nem feketedik meg, ha citromlével meglocsoljuk.
A padlizsán héja ehető, jóízű. Meghámozni felesleges.
Ha nincs friss majoránnánk fűszerezzünk 1-1 teaáskanál szárított oregánóval és szárított majoránnával.
Szicíliai spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2166 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Szicíliai spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
twitter