Szicíliai spagetti



Elkészítés:
1. Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olajjal. Az alját kibéleljük sütőpapírral, s azt is átkenjük olajjal.
2. A padlizsánt felszeleteljük (1. kép). Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, s mindkét oldalon barnára sütjük a padlizsánszeleteket. Papírtörlővel megszárítjuk.
3. Egy serpenyőben a hagymát, a fokhagymát és a darált húst állandóan kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a paradicsomot, a Worcestershire-szószt, a majoránnát vagy oregánót, a sót és a borsot. Néha megkeverve, 10 percig hagyjuk gyöngyözve főni, majd hozzáadjuk a paprikát és a kimagozott és apróra vágott olajbogyót (2. kép), és még 10 percig főzzük.
4. Egy lábosban vizet forralunk kevés sóval. Beletesszük a spagettit és 1 kanál olajat, és főzzük, amíg éppen csak puha lesz (al dente). Leszűrjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húskeveréket, a sajtot, majd jól összekeverjük.
5. A tortasütő alján és oldalán elrendezzük a padlizsánszeleteket, ráhelyezzük a húsos spagettit, és betakarjuk a megmaradt padlizsánszeletekkel (3. kép). Előmelegített sütőben 220 °C-on 40 percig sütjük. 5 percig állni hagyjuk, majd egy tálra borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |