Tojásos tészta marhahússal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tojásos tészta marhahússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg csíkokra vágott vesepecsenye
vagy
35 dkg csíkokra vágott marhahátszín
2 és fél dl szójacsíra
1 diónyi hámozott, finomra vágott gyömbérgyökér
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
5 db Julienre vágott hagyma
2 evőkanál dióolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
10 dkg szeletelt csiperkegomba
1 evőkanál szezámolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint zöld hagyma
A sűrítéshez:
5 evőkanál száraz sherry
1 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál barna cukor
2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban vizet forralunk, kissé megsózzuk. Beletesszük a tésztát, és a csomagon szereplő utasításban megadott ideig főzzük. Leszűrjük, s félretéve melegen tartjuk.

2. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, állandó keveréssel 1 percig pirítjuk a kb. 2,5 cm-es csíkokra vágott gyömbért, a hagymát (1. kép), a fokhagymát. Hozzáadjuk az ereitől megfosztott paprikát, a gombát, a húst (2. kép), kevergetve 4 percig pirítjuk, majd fűszerezzük.

3. Összevegyítjük a kukoricalisztet, a sherryt és a szójaszószt egy kis tálban, majd beleöntjük a wokba (3. kép). Beleszórjuk a cukrot és az összes hozzávalót, még 2 percig sütjük folyton keverve.

4. Hozzáadjuk a szójababcsírát, a tésztát és a szezámolajat, 1 percig kevergetve pirítjuk a wokban, majd áttesszük egy tálalóedénybe, és hagymacsíkokkal díszítve kínáljuk.

Tojásos tészta marhahússal Tojásos tészta marhahússal Tojásos tészta marhahússal
A kínai tojásos tészta teljesen azonos összetételű egy magyar 6-8 tojásos száraztésztával. Alakja többnyire megegyezik a mi hosszúmetéltünkkel.
Mivel a dióolaj hő hatására keserűvé válik, a szezámolajjal célszerű kezdeni a kínai konyhára jellemző nagy hővel történő pirítást. A dióolajjal a főzés végén ízesítsük az ételt.
Ha nincs wokunk, ezt az ételt egy serpenyőben is elkészíthetjük. Előnyösebb azonban a wok, legömbölyített aljában ugyanis jobban eloszlik a meleg, így könnyebb benne állandóan keverve pirítani.
Tojásos tészta marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1928 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Tojásos tészta marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
google+