Aioli

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Aioli
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tojás
5 evőkanál kukoricacsíra-olaj
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd hámozott fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
vagy
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tojássárgáját turmixgépben simára keverjük az ecettel vagy a citromlével, a fokhagymával, sóval és borssal.

Tovább járatva a gépet, hozzákeverjük az olívaolajat, majd a kukoricaolajat - előbb cseppenként, majd ahogy sűrűsödik, vékony sugárban, hogy végül a mártás sűrű és sima legyen.

Ha habverővel dolgozunk, akkor 1 kanál vizet is adjunk hozzá.

Fedjük le, és pihentessük.

Ha lehetőségünk van rá finom, provence-i olívaolajat használjunk az elkészítéséhez.
Aioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2852 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Aioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
most van szezonja