Karalábésaláta csiperkegombával

| Karalábésaláta receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karalábésaláta csiperkegombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg friss, zsenge karalábé
10 dkg csiperkegomba
dl húsleves
4 db paradicsom
dl fehérbor
1 fej hagyma
pár szál zsázsa
A díszítéshez:
1 csomó mentalevél
Az öntethez:
1 csipet kristálycukor
1 dl tejszín
1 db citrom leve
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A karalábét meghámozzuk és vékony hasábokra vágjuk, lábasba tesszük, meghintjük az apróra vágott hagymával, és borral, a zsírtalan, üres húslevessel felöntve 10-15 percig pároljuk.

2. A gombát megtisztítjuk és kis szeletekre vágjuk. A zsázsát megmossuk és jól lecsepegtetjük. A paradicsom héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk, húsát kis kockákra vágjuk.

3. A karalábét kivesszük a léből, lecsepegtetjük, és a többi hozzávalóval óvatosan összekeverjük, tálra rakjuk.

4. A tejszínt keményre felverjük, sóval, borssal, citromlével, cukorral ízesítjük, majd a mártást a salátára öntjük és frissen aprított mentával szórjuk meg.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Karalábésaláta csiperkegombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1676 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Karalábésaláta csiperkegombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj