Tejszínes borjúvese pennével és pestomártással

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejszínes borjúvese pennével és pestomártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg penne
2 evőkanál pesto szósz
12 dkg borjúvese
2 evőkanál száraz sherry
18 dkg szeletelt csiperkegomba
4 szelet pirítós
1 csipet frissen reszelt gyömbér
1 ⅔ dl tejszín
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál angol mustár
5 evőkanál vaj
néhány levél petrezselyemzöld
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, a megtisztított és felszeletelt vesét kis lángon 4 percig sütjük benne (1. kép). Áttesszük egy tűzálló tálba, és melegen tartjuk.

2. A gombát a serpenyőbe tesszük, és mintegy 2 percig pirítjuk (2. kép).

3. A mustárt (3. kép) és a gyömbért a serpenyőbe tesszük, ízlés szerint fűszerezzük. 2 percig pároljuk, majd hozzáöntjük a sherryt, a tejszínt és a pestomártást. További 3 percig főzzük, majd ráöntjük a vesére. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

4. Ezalatt egy nagy fazékban vizet forralunk, gyengén sózva. Beletesszük a penne tésztát és éppen csak puhára főzzük (al dente), hogy még harapni lehessen. Leszűrjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük.

5. A vesét a pestomártásos tészta tetejére helyezzük, s köréje rakjuk a a háromszögekre vágott forró pirítósokat. Friss petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.

Tejszínes borjúvese pennével és pestomártással Tejszínes borjúvese pennével és pestomártással Tejszínes borjúvese pennével és pestomártással
Légmentesen záródó dobozban a pesto hűtőszekrényben egy hétig, a mélyhűtőben (a parmezán hozzáadása nélkül) 3 hónapig is tárolható.
Nagyon aromatikus, száraz, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Pesto

Kép nélkül
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
10 dkg zúzott fenyőmag
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csésze friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1.6 dl olívaolaj
ízlés szerint fehér bors

Ha kézzel akarjuk a pestót elkészíteni, mozsarat és mozsártörőt kell használnunk. A petrezselymet, a fokhagymát, a fenyőmagot és a bazsalikomot alaposan összezúzzuk, majd a masszába belekeverjük a sajtot és a borsot. Végül alaposan beledolgozzuk az olajat.

Tejszínes borjúvese pennével és pestomártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1306 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Tejszínes borjúvese pennével és pestomártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
szólj hozzá, értékelj