Tejszínes borjúvese pennével és pestomártással



Elkészítés:
1. A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, a megtisztított és felszeletelt vesét kis lángon 4 percig sütjük benne (1. kép). Áttesszük egy tűzálló tálba, és melegen tartjuk.
2. A gombát a serpenyőbe tesszük, és mintegy 2 percig pirítjuk (2. kép).
3. A mustárt (3. kép) és a gyömbért a serpenyőbe tesszük, ízlés szerint fűszerezzük. 2 percig pároljuk, majd hozzáöntjük a sherryt, a tejszínt és a pestomártást. További 3 percig főzzük, majd ráöntjük a vesére. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
4. Ezalatt egy nagy fazékban vizet forralunk, gyengén sózva. Beletesszük a penne tésztát és éppen csak puhára főzzük (al dente), hogy még harapni lehessen. Leszűrjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük.
5. A vesét a pestomártásos tészta tetejére helyezzük, s köréje rakjuk a a háromszögekre vágott forró pirítósokat. Friss petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Pesto

Ha kézzel akarjuk a pestót elkészíteni, mozsarat és mozsártörőt kell használnunk. A petrezselymet, a fokhagymát, a fenyőmagot és a bazsalikomot alaposan összezúzzuk, majd a masszába belekeverjük a sajtot és a borsot. Végül alaposan beledolgozzuk az olajat.