Kagylótészta szalonnával, paradicsommal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kagylótészta szalonnával, paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg apró kagylótészta
6 szelet csíkokra vágott füstölt szalonna
90 dkg kis méretű, édes paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál vaj
4 ág apróra vágott oregánó
1 db apróra vágott hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
igény szerint frissen reszelt juhsajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrásban lévő vízbe mártjuk a paradicsomot. Leszűrjük, lehúzzuk a héját, kimagozzuk, s a húsát durván összedaraboljuk. A szalonnát is kis kockákra vágjuk (1. kép).

2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és aranyszínűre pirítjuk benne a szalonnát (2. kép). Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és közepes hőfokon puhára pároljuk.

3. Beletesszük a paradicsomot és az oregánót (3. kép), ízlés szerint fűszerezzük. Lejjebb vesszük a hőfokot, és 10-12 percig lassan forraljuk.

4. Egy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a kagylótésztát, az olajat, és 12 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul. A tésztát leszűrjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük. A paradicsommártást a tésztára kanalazzuk, és jól átforgatjuk. Sajttal tálaljuk.

Kagylótészta szalonnával, paradicsommal Kagylótészta szalonnával, paradicsommal Kagylótészta szalonnával, paradicsommal
45 dkg fűszeres olasz kolbászt is használhatunk.A tölteléket kinyomjuk a bőréből, és a 2. lépésben a serpenyőbe tesszük a szalonna helyett.
A hiteles íz kedvéért inkább pancettát használjunk a közönséges szalonna helyett. Ez a zsírral átszőtt húsos szalonna különleges ízt ad sok hagyományos ételnek.Kapható füstölt és nem füstölt változatban, egy széles darabban vagy szeletelve. Megvásárolhatjuk egyesszupermarketekben és minden olasz delikatesz üzletben.
Kagylótészta szalonnával, paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1563 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Kagylótészta szalonnával, paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
könyvek