Chorizo-kolbász és gomba fűszeres cérnametélttel

| Kolbászos-gombás cérnametélt receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chorizo-kolbász és gomba fűszeres cérnametélttel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg cérnametélt
10 db konzerv szardellafilé
15 dkg szeletelt chorizo kolbász
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 db apróra vágott, friss piros chilipaprika
1 és ¼ dl olívaolaj
vagy
25 dkg fafüle gomba
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, egy evőkanál olajat, s addig főzzük, amíg éppen megpuhul, de még harapni lehet. Leszűrjük, majd áttesszük egy tálalóedénybe (1. kép), és melegen tartjuk.

2. A megmaradt olajat megforrósítjuk egy serpenyőben. Beletesszük a fokhagymát, 1 percig pirítjuk. Hozzátesszük a chorizo-kolbászt és a gombát, és mintegy 4 percig pároljuk (2. kép), ezután a chilivel összekeverve, még 1 percig pároljuk (3. kép).

3. A chorizo és gomba keverékét a tészta tetejére tesszük, sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk parmezánnal, és keresztbe rakott szardellafilékkel díszítjük; azonnal tálaljuk.

Chorizo-kolbász és gomba fűszeres cérnametélttel Chorizo-kolbász és gomba fűszeres cérnametélttel Chorizo-kolbász és gomba fűszeres cérnametélttel
A chorizo helyett friss szardínia is használható - alaposan tisztítsuk meg, és emeljük ki a gerincét felhasználás előtt.
Hipermarketekben mindig kaphatunk egzotikus gombaféléket, de a vegyes erdei gomba is megfelel. Mostanság nagyon sokféle gomba van divatban, s a legtöbbjüket nehezen lehet megkülönböztetni az egzotikus fajtáktól. A laska-, rókagomba van divatban, de használhatunk szegfűgombát is. Ne felejtsük azonban el, hogy a főzés során a szegfűgomba hajlamos összeesni, ezért nagyobb mennyiséget kell belőle használni.
Chorizo-kolbász és gomba fűszeres cérnametélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1193 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Chorizo-kolbász és gomba fűszeres cérnametélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
facebook