Vékonymetélt füstölt sonkával

| Vékonymetélt füstölt sonkával receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vékonymetélt füstölt sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rózsáira bontott brokkoli
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban gyengén sózott vizet forralunk. Beletesszük a tésztát és a brokkolirózsákat, 10 percig főzzük (1. kép), amíg a metélt tészta éppen csak megpuhul, de még harapni lehet (al dente).

2. A tésztát és a brokkolit leszűrjük, félretesszük, és melegen tartjuk.

3. Közben elkészítjük az olasz sajtmártást.

4. Éles késsel vékony csíkokra vágjuk az olasz füstölt sonkát (2. kép). A metéltet, a brokkolit és a sonkát beleforgatjuk az olasz sajtmártásba (3. kép), és takaréklángon, nagyon alacsony hőfokon óvatosan átmelegítjük.

5. A tésztakeveréket előmelegített tálalóedénybe tesszük. Meghintjük fekete borssal, és olasz kenyérrel tálaljuk.

Vékonymetélt füstölt sonkával Vékonymetélt füstölt sonkával Vékonymetélt füstölt sonkával
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Olasz sajtmártás

Kép nélkül
3 dl forró tej
8 dkg reszelt parmezán sajt vagy
5 dkg reszelt mozzarella sajt
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál angol mustár
3 evőkanál tejszín
2 evőkanál fehérborecet
1 csipet szárított kakukkfű
1 csipet szerecsendió
5 dkg liszt
2 evőkanál vaj

1. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, elkeverjük benne a lisztet. Alacsony hőfokon kevergetve világosbarnára pirul, és az állaga morzsalékos lesz.

2. Beleöntjük a forró tejet. 15 percig lassan, sűrű krémmé főzzük.

3. Csipetnyi szerecsendióval, szárított kakukkfűvel, a fehérborecettel ízesítjük.

4. Belekeverjük még a tejszínt, a reszelt mozzarella sajtot vagy a reszelt parmezánt, az angol mustárt és a tejfölt.

Vékonymetélt füstölt sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 686 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Vékonymetélt füstölt sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
vegetáriánus ételek