Bolognai spagetti

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bolognai spagetti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg spagetti
1 szál darabolt sárgarépa
15 dkg csíkokra vágott csirkemáj
10 dkg sovány, kockára vágott sonka
30 dkg sovány darált borjúhús
vagy
30 dkg sovány darált csirkehús
vagy
30 dkg sovány darált marhahús
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 ⅔ dl marsala bor
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
30 dkg apróra vágott konzervparadicsom
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát, és 6 percig pároljuk (1. kép).

2. Hozzáadjuk a darált marha-, borjú-vagy csirkehúst (2. kép), az apróra vágott csirkemájat, a sonkát, és közepes hőfokon - időnként megkavarva - 12 percig pároljuk, amíg megbarnul.

3. Belekeverjük a Marsala bort, a paradicsomot, a bazsalikomot és a sűrített paradicsomot (3. kép), 4 percig mindezt tovább főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve mintegy 30 percen át hagyjuk gyöngyözve főni.

4. Levesszük a fedőt a serpenyőről, és további 15 percig főzzük.

5. Ezalatt egy nagy lábosban felforraljuk az enyhén sózott vizet. Beletesszük a spagettit, a maradék olajat, és körülbelül 12 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul.

Leszűrjük, tálalóedénybe tesszük, s a mártást a tetejére öntve forrón tálaljuk.

Bolognai spagetti Bolognai spagetti Bolognai spagetti
A klasszikus bolognai mártásnak fontos, gazdagító összetevője a csirkemáj. Ha azonban nem kívánjuk használni annyival több darált húst adjunk a mártáshoz.
Bolognai spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Bolognai spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
pinterest