Penne olajban sült kagylóval



Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban vizet forralunk, gyengén megsózzuk. Beletesszük tésztát (1. kép) és 1 evőkanál olajat, s addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még harapni lehet (al dente).
2. A tésztát leszűrjük, tálalóedénybe tesszük, melegen tartjuk.
3. A kagylókat meghintjük a tengeri sóval. A sóval és borssal fűszerezett lisztet egy kis tálba szórjuk, majd alaposan megforgatjuk benne a kagylókat (2. kép).
4. A megmaradt olajat egy serpenyőbe tesszük, és állandó keverés mellett aranybarnára sütjük a kagylókat (3. kép).
5. A kagylókat összekeverjük a tésztával, és rászórjuk a paradicsomcsíkokat. Citromszeletekkel és bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |