Penne olajban sült kagylóval

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Penne olajban sült kagylóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
45 dkg főtt kagylóhús
8 dkg liszt
1 és ¼ dl olívaolaj
1 evőkanál tengeri só
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
1 db szeletelt citrom
néhány levél bazsalikom

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban vizet forralunk, gyengén megsózzuk. Beletesszük tésztát (1. kép) és 1 evőkanál olajat, s addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még harapni lehet (al dente).

2. A tésztát leszűrjük, tálalóedénybe tesszük, melegen tartjuk.

3. A kagylókat meghintjük a tengeri sóval. A sóval és borssal fűszerezett lisztet egy kis tálba szórjuk, majd alaposan megforgatjuk benne a kagylókat (2. kép).

4. A megmaradt olajat egy serpenyőbe tesszük, és állandó keverés mellett aranybarnára sütjük a kagylókat (3. kép).

5. A kagylókat összekeverjük a tésztával, és rászórjuk a paradicsomcsíkokat. Citromszeletekkel és bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Penne olajban sült kagylóval Penne olajban sült kagylóval Penne olajban sült kagylóval
A napon szárított paradicsomot a mediterrán országokban már régóta használják, de újabban másfelé is népszerű lett. A megszárított paradicsomot rendszerint olajban tartósítják. Koncentrált pirított íz, sűrű állag jellemzi. Használat előtt le kell csöpögtetni és össze kell vágni.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Penne olajban sült kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1441 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Penne olajban sült kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
recepttár