Szélesmetélt szardellával és spenótmártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szélesmetélt szardellával és spenótmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
42 dkg fettuccine
8 szelet darabolt szardella
80 dkg friss spenót
2 levél friss majoránna
3 evőkanál fenyőmag
3 gerezd zúzott fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spenótlevelek kemény szárát lecsípjük. A spenótot alaposan megmossuk, majd egy lábosba tesszük, csupán annyi vízzel, amennyi a leöblítés után a leveleken maradt (1. kép). Befedve, erős lángon addig főzzük-időnként megrázva a lábost-, amíg megfonnyadt, de még megőrizte a színét. Lecsöpögtetjük és félretesszük.

2. Egy nagy lábosban vizet forralunk, gyengén megsózzuk. Beletesszük a tésztát, 1 kanál olajat és addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még harapni lehet (al dente).

3. A megmaradt olajból 4 evőkanálnyit megmelegítünk egy serpenyőben. A fenyőmagot aranybarnára pirítjuk benne (2. kép), ezután kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

4. A serpenyőben aranyszínűre pirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a szardellát és a spenótot is (3. kép). Kevergetve 2-3 percig főzzük, amíg átmelegszik; visszatesszük bele a fenyőmagot s jól elkeverjük.

5. A tésztát leszűrve belekeverjük a megmaradt olívaolajba, és átrakjuk egy előmelegített tálalóedénybe. A szardellás spenótkeveréket a tésztára kanalazzuk, és gyengéden közé keverjük. Azonnal tálaljuk.

Szélesmetélt szardellával és spenótmártással Szélesmetélt szardellával és spenótmártással Szélesmetélt szardellával és spenótmártással
Ha kevés az időnk,fagyasztott spenótot is használhatunk. Ebben az esetben nagyon alaposan ki kell nyomkodni belőle minden nedvességet. Vágjuk csíkokra, és a 4. lépés szerint keverjük a szardellához.
Szélesmetélt szardellával és spenótmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1387 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Szélesmetélt szardellával és spenótmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
bevásárlólista