Spagetti szardellával és pestóval

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spagetti szardellával és pestóval
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
137 és fél dkg spagetti
16 és fél dkg konzerv szardellafilé
6 dkg pesto szósz
27 és fél dkg reszelt parmezán sajt
4 és ⅓ dl olívaolaj
5 és fél gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott oregánó
vagy
2 evőkanál friss, finomra vágott majoránna
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
néhány levél friss majoránna

Elkészítés:

1. Az olajból egy kanálnyit félreteszünk, a többit egy kis serpenyőben megmelegítjük. Beletesszük a fokhagymát, majd 3 percig pirítjuk (1. kép).

2. A hőfokot csökkentjük, beletesszük a szardellát (2. kép), időnként megkeverve addig pároljuk, amíg a szardella szét nem megy.

3. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a spagettit és a meghagyott olajat; addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul.

4. A pestomártást (3. kép) és a vagdalt friss majoránnát a szardellás keverékhez adjuk, s ízlés szerint megborsozzuk.

5. A spagettit leszűrjük, és egy előmelegített tálalóedénybe tesszük. A tetején elosztjuk a szardellás pestomártást, utána megszórjuk parmezán sajttal.

6. Majoránnalevélkékkel díszítjük, s ha kívánjuk, külön sajttal tálaljuk.

Spagetti szardellával és pestóval Spagetti szardellával és pestóval Spagetti szardellával és pestóval
Ha a konzervszardellát túl sósnak találjuk, 5 percre áztassuk tejbe, szűrjük le,és használat előtt papírtörlővel szárítsuk meg.
Vegetáriánus variációként a szardellát helyettesíthetjük egyszerűen aszalt paradicsommal is.

Pesto

Kép nélkül
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
10 dkg zúzott fenyőmag
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csésze friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1.6 dl olívaolaj
ízlés szerint fehér bors

Ha kézzel akarjuk a pestót elkészíteni, mozsarat és mozsártörőt kell használnunk. A petrezselymet, a fokhagymát, a fenyőmagot és a bazsalikomot alaposan összezúzzuk, majd a masszába belekeverjük a sajtot és a borsot. Végül alaposan beledolgozzuk az olajat.

Spagetti szardellával és pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1837 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Spagetti szardellával és pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
facebook