Tésztarakottas háromféle sajttal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztarakottas háromféle sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
20 dkg ricotta sajt
15 dkg reszelt mozzarella sajt
42 dkg csőtészta
vagy
42 dkg penne
4 ág friss bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
2 db habosra vert tojás
ízlés szerint
ízlés szerint fekete bors
néhány levél bazsalikom
kevés vaj

Elkészítés:

1. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk.

2. Egy nagy lábosban vizet forralunk, enyhén megsózzuk. Beletesszük a penne tésztát és az olívaolajat, majd addig főzzük, amíg éppen megpuhul, de elég kemény, hogy harapni lehessen (al dente). A tésztát leszűrjük, félretesszük, és melegen tartjuk.

3. A tojást beledolgozzuk a ricotta sajtba (1. kép), s ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. A tészta felét a sütőedény aljára terítjük, és befedjük a bazsalikomlevél felével (2. kép).

5. Rákanalazzuk a ricotta sajtkeverék felét (3. kép), megszórjuk a reszelt mozzarella felével, és ezt a réteget is befedjük bazsalikomlevéllel. A tészta másik felét szétterítjük rajta, majd rásimítjuk a megmaradt mozzarellát Végül megszórjuk a reszelt parmezánnal.

6. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz és a sajt megolvad. Bazsalikomlevéllel díszítjük a tetejét - ha úgy kívánjuk-, és melegen tálaljuk.

Tésztarakottas háromféle sajttal Tésztarakottas háromféle sajttal Tésztarakottas háromféle sajttal
A mozzarellát füstölt juhsajttal is helyettesíthetjük, a parmezánt pedig reszelt cheddar sajttal - így is nagyon ízletes, ha kicsit más is az íze.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Tésztarakottas háromféle sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1456 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Tésztarakottas háromféle sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
tippek, fortélyok