Római gnocchi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Római gnocchi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg reszelt parmezán sajt
3 dl búzadara
5 dkg reszelt sajt
6 evőkanál vaj
8 dl tej
2 db tojás
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint bors
néhány levél friss bazsalikom

Elkészítés:

1. A tejet lábosba öntjük és felforraljuk. Elvesszük a melegről és belekeverjük a szerecsendiót, 2 evőkanálnyit a vajból, ízlés szerint sót és borsot.

2. Apránként belevegyítjük a búzadarát folytonos keverés mellett (1. kép), nehogy csomók képződjenek. Fokozatosan csökkentjük a hőfokot. Mintegy 10 percig lassan főzzük, kevergetve, amíg nagyon sűrű massza lesz belőle.

3. A parmezán felét belevegyítjük a darakeverékbe, majd a tojásokat is belekeverjük. Addig verjük, míg lágy nem lesz. Félretesszük, hogy kissé hűljön.

4. A búzadaramasszát sütőpapíron vagy egy nagy olajozott sütőlemezen egyenletesen szétterítjük. Nedves lapáttal elsimítjuk a tetejét - kb. 1,2 cm vastagságú legyen. Félrerakjuk, hogy teljesen kihűljön, majd 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.

5. Amikor már jó hideg, 3-4 cm átmérőjű lapos pogácsákat szúrunk ki belőle (2. kép).

6. Kivajazunk egy lapos, tűzálló edényt vagy négy kisebb tálkát. A gnocchikat az edény vagy a tálkák alján egymás mellé fektetjük, a többivel egymást átfedve betakarjuk az alsó sort.

7. A maradék vajat megolvasztjuk, és a gnocchira csepegtetjük, majd megszórjuk a maradék kétféle sajttal (3. kép).

8. 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz. Díszítjük és tálaljuk.

Római gnocchi Római gnocchi Római gnocchi
Római gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2632 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Római gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
van itthon