Tésztaomlett



Elkészítés:
1. Alacsony hőfokon egy serpenyőben megmelegítjük az olaj felét, és megpároljuk benne a hagymát, az édesköményt és a burgonyát; 8-10 percig keverjük, amíg a burgonya éppen csak megpuhul.
2. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1 percig pirítjuk. A serpenyőt elvesszük a tűzhelyről, a zöldségeket egy tálon félretesszük.
3. A tojást habosra felverjük, belekeverjük a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, s egy csipet chilit is adunk hozzá.
4. Egy tiszta serpenyőben felforrósítunk egy evőkanálnyit a megmaradt olajból. Beletesszük a felvert tojás felét (1. kép), majd hozzáadjuk a megfőtt zöldségeket (2. kép), a tésztát és az olajbogyók felét. Ráöntjük a megmaradt tojást, és addig sütjük, amíg a szélei kezdenek megszilárdulni.
5. Egy lapát segítségével felemeljük az omlett széleit (3. kép), hogy a nyers tojás aláfolyhasson. Addig sütjük, amíg az omlett alja nem lesz világos aranybarna színű.
6. Az omlettet a serpenyőből egy tálra csúsztatjuk. A serpenyőt papírtörlővel megtisztítjuk, és megmelegítjük benne a maradék olajat. Átfordítjuk az omlettet és a másik felét is aranybarnára sütjük.
7. Az omlettet előmelegített tálra csúsztatjuk, a megmaradt olajbogyókkal és majoránnalevélkékkel díszítjük. Szeletekre vágva, paradicsomsalátával tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |