Spenóttal és ricottával töltött kagylók

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenóttal és ricottával töltött kagylók
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg apróra vágott mirelit spenót
20 dkg zsíros tehéntúró
vagy
20 dkg ricotta sajt
10 dkg friss zsemlemorzsa
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
5 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
másfél dl tej
42 dkg apróra vágott konzervparadicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felforralunk egy nagy fazék enyhén sózott vizet. Beletesszük a kagylótésztát és egy evőkanál olajat, s addig főzzük, amíg éppen hogy megpuhul, de még harapni lehet (al dente).

A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és félretesszük.

2. A morzsát, a tejet és a maradék olajat egy mixerben jól összedolgozzuk (1. kép). Ezután a mixerbe tesszük a spenótot és a túrót is (2. kép), hogy lágy keveréket kapjunk. Tálba átrakva hozzákeverjük a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

3. A paradicsomot, a fokhagymát, a maradék olajat összekeverjük, és a keveréket egy tűzálló tál aljába kanalazzuk.

4. A kagylókat egy teáskanál segítségével megtöltjük a spenót-ricotta keverékkel (3. kép), és a tálban lévő paradicsomkeverékbe helyezzük. A tálat befedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Spenóttal és ricottával töltött kagylók Spenóttal és ricottával töltött kagylók Spenóttal és ricottával töltött kagylók
Az olasz konyhában ezt a tésztát, az általunk ismertnél nagyobb, - kb csecsemőtenyérnyi - kagylótésztából (conchiglie) készítik.
A ricotta krémes olasz friss sajt, hagyományosan juhtejből készítik. Lágy és fehér,omlós állagú, kissé édeskés. Tanácsos a megvásárlás után 2-3 nappal felhasználni. Tehéntúróval helyettesíthető.
Spenóttal és ricottával töltött kagylók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3167 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Spenóttal és ricottával töltött kagylók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
recepttár