Karottasaláta

| , Pezsgős sárgarépasaláta receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karottasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl pezsgő
50 dkg karotta
1 csomó metélőhagyma
1 fej hagyma
1 és ¼ dl húsleves
2 evőkanál vaj
1 csomó turbolya
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A habhoz:
15 dkg krémsajt
4 evőkanál ecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A karottát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A serpenyőben felforrósított vajban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a karottát, és rövid ideig együtt pároljuk, majd az üres, zsírtalan húslevessel és pezsgővel felengedjük, sóval, borssal ízesítjük, és körülbelül 10 percig pároljuk.

2. A megmosott turbolyát és metélőhagymát finomra vágjuk, és a párolás végén a karottához keverjük. A tűzhelyről levéve hagyjuk kihűlni.

3. A krémsajtot az ecettel és a narancslikőrrel simára keverjük és habosra verjük, majd sóval-borssal ízesítjük.

4. A karottát tálakra rendezzük, közepére halmozzuk a habot, zöld fűszerekkel díszítjük.

Különleges, ínyenc körítés húsokhoz, például marhasülthöz.
Karottasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1565 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Karottasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
facebook