Báránybecsinált fokhagymás-tejszínes mártásban

Bárány fricassée

| Tejszínes bárányragu receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván drága
Báránybecsinált fokhagymás-tejszínes mártásban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
8 gerezd hámozatlan fokhagyma
150 dkg kicsontozott báránylapocka
3 dkg vaj
1 dl olívaolaj
3 dkg liszt
10 szem egész bors
1 teáskanál
1 kisebb fej vöröshagyma
1 szál szárzeller
1 szál sárgarépa
1 szál friss kakukkfű
vagy
½ teáskanál szárított kakukkfű
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. A báránylapockáról a felesleges zsírt eltávolítjuk. A húst nagyobb kockákra vágjuk, és az egészben hagyott sárgarépával, hagymával, zellerrel, a kakukkfűvel, a babérlevéllel, a sóval és az egész borssal nagy edénybe tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy kb. 2,5 cm-re ellepje a húst meg a zöldséget. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 1 óra 10 percen át főzzük. Közben a habot leszedjük a tetejéről.

2. A sütőt a legalacsonyabb fokozatra előmelegítjük. A fokhagymát kisebb tűzálló tálba helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, és a sütőben addig sütjük, amíg megpuhul (kb. 40 perc). Leöntjük róla az olajat, a fokhagymát meghámozzuk, majd szűrőn átpasszírozva vagy turmixgépben pürésítjük.

3. A húsos-zöldséges keveréket átszűrjük. A levét megtartjuk, a zöldséget kidobjuk, a húst melegen tartjuk. A levet visszatesszük az edénybe, és alacsony hőfokon 20 perc alatt a felére befőzzük, a tetejéről a felesleges zsírt leöntjük.

4. Nagyobb serpenyőben, kis lángon, a vajat megolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a befőzött lével, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Belekeverjük a tejszínt meg a fokhagymapürét is, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.

5. A bárányhúst tálalótálra rendezzük, ráöntjük a mártást. Megszórjuk a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Amikor a hagyományos francia becsinált, a fricassée borjú- helyett bárányhúsból készül, és erőteljesen fokhagymás mártás kíséri, modern klasszikussá változik.
Báránybecsinált fokhagymás-tejszínes mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1694 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
Báránybecsinált fokhagymás-tejszínes mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
pinterest