Spanyol tortilla

Tortilla espanola

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spanyol tortilla
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagy tojás
45 dkg kockára vágott burgonya
2 fej finomra vágott vöröshagyma
4 és fél dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
szál friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Jókora, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beleszórjuk a burgonyakockákat a felaprított hagymával, és csökkentjük a lángot. Gyakori kevergetés mellett 20 percig sütjük-pároljuk, vagy amíg a burgonya megpuhul, de még nem pirul meg. Tál fölött leszűrjük a hagymás burgonyát, alaposan lecsepegtetjük, az olajat pedig félretesszük.

2. A tojásokat egy nagyobb keverőtálban könnyedén felverjük és sóval, borssal ízesítjük. Lazán beleforgatjuk a hagymás burgonyát.

3. Papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, és a félretett olajból 2 evőkanálnyit felforrósítunk benne. Beleöntjük a burgonyás-tojásos keveréket, és a lángot csökkentve 3-5 percig sütjük, amíg az alja megszilárdul. Fakanállal belenyomkodjuk a burgonyakockákat a tojásba, majd a tortilla alá nyúlunk, és meglazítjuk, hogy ne tapadjon a serpenyő aljához.

4. Tányért borítunk a serpenyőre. Helyén tartjuk vele a tortillát, miközben leszűrjük az olajat a serpenyőből. Azután a tortillát ráfordítjuk a tányérra, a serpenyőt pedig visszatesszük a tűzhelyre, és ha szükséges, egy kevés olajat öntünk bele. Megsütött felével felfelé ügyesen visszacsúsztatjuk a tortillát a serpenyőbe, és további 3-5 percig sütjük, míg megszilárdul a másik fele is.

5. A tortillát tányérra csúsztatjuk, és kb. 15 percig pihentetjük. Tortaszerűen szeletelve, petrezselyemlevélkékkel díszítve, melegen vagy hidegen kínáljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Spanyol tortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1722 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Spanyol tortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
facebook