Kagyló lóbabbal és szardellaöntettel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagyló lóbabbal és szardellaöntettel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fejtett lóbab
50 dkg kagyló
4 db konzerv szardellafilé
1 teáskanál kapribogyó
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sherryecet
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
1 ¾ dl víz
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A szardellafiléket tálba tesszük, felöntjük vízzel, és 5 percig áztatjuk. Leszűrjük, konyhai papírtörlőn leszárogatjuk, és mozsárba tesszük. Ledörzsöljük a sót a kapribogyóról, a szardellafiléhez adjuk, és a mozsártörővel krémesre zúzzuk.

2. Az olívaolajat az ecettel és a mustárral külön tálkában felverjük, hozzákeverjük a szardellapasztát, és borssal ízesítjük. Folpackkal lefedjük, és további felhasználásig szobahőmérsékleten tartjuk.

3. A friss kagylót folyó víz alatt ledörzsöljük. A törött héjút kidobjuk, és azt is, amelyik a pulthoz csapva nem csukódik be azonnal. A kagylókat jókora fazékba tesszük, felöntjük a vízzel. Lefedjük, és nagy lángon felforraljuk. A fazekat időnként megrázogatva, a forrástól számított 3-5 percig főzzük a kagylókat, míg kinyílnak. Azokat is kidobjuk, amelyek nem nyíltak ki!

4. Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a lóbabot (disznóbabot), újra felforraljuk, és a lóbabot 5 percig blansírozzuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és újra lecsepegtetjük. A lóbabszemeket két ujjunk közé fogjuk, kinyomjuk a magot a héjból, és tálba tesszük.

5. Leszűrjük a kagylót, és kiemeljük a kagylóhúst a héjból. Összekeverjük a lóbabbal, és meghintjük friss fűszernövényekkel (petrezselyem, metélőhagyma, menta). Meglocsoljuk a szardellás vinaigrette-tel, és lazán összeforgatjuk. Melegen kínáljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Kagyló lóbabbal és szardellaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1477 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Kagyló lóbabbal és szardellaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
google+