Mandulás rákhús

| Mandulás rákragu receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Mandulás rákhús
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg szeletelt mandulaforgács
45 dkg mélyhűtött rákhús
vagy
45 dkg konzerv rákhús
vagy
45 dkg friss rákhús
10 dkg vaj
1 és ¼ dl zsíros tejszín
1 evőkanál petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rákhúsról eltávolítunk minden páncéldarabkát vagy porcogót. A vaj felét megolvasztjuk egy vastag aljú serpenyőben. Beletesszük a rákhúst, és közepes lángon, időnként megkeverve 10 percig sütjük-pároljuk, míg a rákhús barnás színt kap. A serpenyőt levesszük a tűzről, és félretesszük.

2. A maradék vajat egy másik serpenyőben olvasztjuk fel. Beleszórjuk a szeletelt mandulát, és kis lángon, időnként átforgatva 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

3. A mandulát összeforgatjuk a rákhússal, sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük a tejszínt meg a petrezselymet, és forráspontig hevítjük. Csökkentjük a lángot, és lassú tűzön 3 percig pároljuk. Előmelegített tányérra szedjük, és azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Mandulás rákhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2146 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Mandulás rákhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
recept beküldése