Mandulás rákhús



Elkészítés:
1. A rákhúsról eltávolítunk minden páncéldarabkát vagy porcogót. A vaj felét megolvasztjuk egy vastag aljú serpenyőben. Beletesszük a rákhúst, és közepes lángon, időnként megkeverve 10 percig sütjük-pároljuk, míg a rákhús barnás színt kap. A serpenyőt levesszük a tűzről, és félretesszük.
2. A maradék vajat egy másik serpenyőben olvasztjuk fel. Beleszórjuk a szeletelt mandulát, és kis lángon, időnként átforgatva 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
3. A mandulát összeforgatjuk a rákhússal, sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük a tejszínt meg a petrezselymet, és forráspontig hevítjük. Csökkentjük a lángot, és lassú tűzön 3 percig pároljuk. Előmelegített tányérra szedjük, és azonnal tálaljuk.