Fésűkagyló serrano sonkával



Elkészítés:
1. A citromlét az olívaolajjal, a fokhagymával, a petrezselyemmel egy nem fémből készült tálban alaposan kikeverjük. A rózsaszín részt (amennyiben felhasználjuk) elválasztjuk a fehér kagylóhústól, és mindkettőt beleforgatjuk az olajos páclébe. Folpackkal lefedjük, és 20 percig szobahőmérsékleten érleljük.
2. A grillt közepes hőmérsékletűre hevítjük. Lecsepegtetjük a kagylót, a páclét további felhasználásig félretesszük. Összegyűrünk egy szelet sonkát, fémnyársra tűzzük, mögé egy darab fehér és rózsaszín kagylóhús kerül, mindezt kétszer ismételjük, végül összesodort sonkaszelettel zárjuk a sort. Ugyanígy felfűzünk másik három nyársat is.
3. A felforrósodott grill alatt, időnként megforgatva és a páclével kenegetve 5 percig sütjük, míg a kagylóhús megpuhul, a sonka pedig megpirul.
4. Előmelegített tálra szedjük, és meghintjük borssal. A tepsiben összegyűlt szaftot rákanalazzuk a kagylóra, és asztalra adjuk.