Fésűkagyló serrano sonkával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Fésűkagyló serrano sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 szelet vékonyra szeletelt serrano sonka
12 db héj nélküli fésűkagyló
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A citromlét az olívaolajjal, a fokhagymával, a petrezselyemmel egy nem fémből készült tálban alaposan kikeverjük. A rózsaszín részt (amennyiben felhasználjuk) elválasztjuk a fehér kagylóhústól, és mindkettőt beleforgatjuk az olajos páclébe. Folpackkal lefedjük, és 20 percig szobahőmérsékleten érleljük.

2. A grillt közepes hőmérsékletűre hevítjük. Lecsepegtetjük a kagylót, a páclét további felhasználásig félretesszük. Összegyűrünk egy szelet sonkát, fémnyársra tűzzük, mögé egy darab fehér és rózsaszín kagylóhús kerül, mindezt kétszer ismételjük, végül összesodort sonkaszelettel zárjuk a sort. Ugyanígy felfűzünk másik három nyársat is.

3. A felforrósodott grill alatt, időnként megforgatva és a páclével kenegetve 5 percig sütjük, míg a kagylóhús megpuhul, a sonka pedig megpirul.

4. Előmelegített tálra szedjük, és meghintjük borssal. A tepsiben összegyűlt szaftot rákanalazzuk a kagylóra, és asztalra adjuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Fésűkagyló serrano sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1794 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Fésűkagyló serrano sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
szótár