Fűszeres fésűkagyló morzsában

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Fűszeres fésűkagyló morzsában
Eszközök: kés, keverőtál, sütő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg héj nélküli, darabolt fésűkagyló
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 evőkanál friss zsemlemorzsa
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kagylót a vöröshagymával, a fokhagymával, 2 evőkanál petrezselyemmel, a csipetnyi reszelt szerecsendióval és szegfűszeggel egy tálkában elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

2. A keveréket szétosztjuk 4 alaposan lesúrolt kagylóhéjba vagy tűzálló tálkába. Meghintjük zsemlemorzsával meg a maradék petrezselyemmel, és meglocsoljuk az olívaolajjal.

3. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg világos aranyszínűre pirul és átforrósodik. Azonnal tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Fűszeres fésűkagyló morzsában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1238 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Fűszeres fésűkagyló morzsában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
twitter