Fűszeres fésűkagyló morzsában
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kagylót a vöröshagymával, a fokhagymával, 2 evőkanál petrezselyemmel, a csipetnyi reszelt szerecsendióval és szegfűszeggel egy tálkában elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
2. A keveréket szétosztjuk 4 alaposan lesúrolt kagylóhéjba vagy tűzálló tálkába. Meghintjük zsemlemorzsával meg a maradék petrezselyemmel, és meglocsoljuk az olívaolajjal.
3. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg világos aranyszínűre pirul és átforrósodik. Azonnal tálaljuk.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.