Fésűkagyló almaborban

| Fésűkagyló almaboros mártásban receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fésűkagyló almaborban
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl száraz almabor
20 db héj nélküli fésűkagyló
10 dkg csiperkegomba
2 és ¼ dl tejföl
2 evőkanál liszt
10 dkg vaj
4 evőkanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 110 °C-ra előmelegítjük. Az almabort a citromlével nagy lábosba öntjük, sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, beletesszük a fésűkagylókat, és lassú tűzön posírozzuk 10 percig, vagy amíg megpuhulnak. Szűrőkanállal kiemeljük, és tűzálló tálra sorakoztatjuk. A tetején elosztunk 2 evőkanálnyi vajat, majd lefedjük alufóliával, és a meleg sütőbe helyezzük.

2. A kagyló főzőlevét forráspontig hevítjük, majd a felére beforraljuk. A maradék vajból 2 evőkanálnyit villával alaposan elkeverünk a liszttel, hogy sűrű pépet kapjunk. A pépet folyamatos keverés mellett a folyadékhoz adjuk, míg sima, sűrű mártássá válik. Belekeverjük a tejfölt, és lassú tűzön 5-10 percig főzzük.

3. Megkóstoljuk a mártást, és ha szükséges, utánaízesítjük. Kivesszük a kagylót a sütőből, visszatesszük a lábosba, és 2-3 perc alatt átforrósítjuk.

4. Közben egy kis serpenyőben megolvasztjuk a maradék vajat, beletesszük a gombát, és kis lángon, gyakori kevergetés mellett, 2-3 percig pároljuk. A gombát elkeverjük a kagylóval, majd tálkákba szedve tálaljuk.

Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Fésűkagyló almaborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1452 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Fésűkagyló almaborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
van itthon