Fokhagymás garnéla citrommal és petrezselyemmel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Fokhagymás garnéla citrommal és petrezselyemmel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
60 dkg mélyhűtött garnélarák
vagy
60 db nyers garnélarák
másfél dl olívaolaj
3 db erős piros chilipaprika
6 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
6 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
A tálaláshoz:
igény szerint bagett

Elkészítés:

1. Lefejtjük a garnélák páncélját, és a hátukat felvágva eltávolítjuk a bélcsatornát. Levágjuk a fejüket, de a farkat meghagyjuk. Leöblítjük, és konyhai papírtörlővel leszárogatjuk.

2. Egy nagy, mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beleszórjuk a fokhagymát a chilivel (ha használunk), és folyamatosan kevergetjük, míg sisteregni nem kezd. Beletesszük a garnélát, és addig sütjük, míg a rákhús rózsaszínűvé válik és összekunkorodik.

3. Szűrőkanállal kiemeljük az olajból, lecsepegtetjük, és előmelegített kerámiatálkákba tesszük. Meghintjük petrezselyemmel és meglocsoljuk citromlével. Jó sok bagettet kínálunk mellé, amivel kimártogathatjuk az ízletes szaftot.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Fokhagymás garnéla citrommal és petrezselyemmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 44135 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Fokhagymás garnéla citrommal és petrezselyemmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
tippek, fortélyok