Jakab-kagyló dieppe-i módra



Elkészítés:
1. Nagy edénybe tesszük a hagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a feketekagylót, felöntjük a borral, felforraljuk. Kis lángon, lefedve főzzük, amíg a kagylók kinyílnak, közben néha megkeverjük. A kagylót kivesszük a főzőléből, és a ki nem nyílt példányokat kidobjuk, a többi kagylóhéjból a húst kivesszük, félretesszük.
2. Sűrű lyukú szűrőt nedves konyharuhával kibélelünk, azon keresztül a főzőlevet egy másik edénybe szűrjük. A konyharuhán fennmaradt maradékot kidobjuk, a konyharuhát alaposan kiöblítjük, és ismét a szűrőbe terítjük.
3. A főzőlevet felforraljuk, beletesszük a garnélát, megkeverjük, majd hozzáadjuk a Jakab-kagylót, és további 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, a garnélát meg a kagylót kivesszük a főzőléből, félretesszük.
4. A főzőlevet ismét tiszta edénybe szűrjük a konyharuhán keresztül. Felforraljuk, hozzáadjuk a gombát, kb. 25 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt is, és még 5 percig főzzük. Beletesszük az összes tenger gyümölcseit, sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.