Jakab-kagyló dieppe-i módra

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Jakab-kagyló dieppe-i módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db héj nélküli fésűkagyló
25 dkg tisztított, héjas fekete kagyló
25 dkg konyhakész, nyers garnélarák
2 dl zsíros tejszín
15 dkg szeletelt csiperkegomba
1 nagyobb fej finomra vágott vöröshagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2 szál kakukkfű
4 dl fehérbor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Nagy edénybe tesszük a hagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a feketekagylót, felöntjük a borral, felforraljuk. Kis lángon, lefedve főzzük, amíg a kagylók kinyílnak, közben néha megkeverjük. A kagylót kivesszük a főzőléből, és a ki nem nyílt példányokat kidobjuk, a többi kagylóhéjból a húst kivesszük, félretesszük.

2. Sűrű lyukú szűrőt nedves konyharuhával kibélelünk, azon keresztül a főzőlevet egy másik edénybe szűrjük. A konyharuhán fennmaradt maradékot kidobjuk, a konyharuhát alaposan kiöblítjük, és ismét a szűrőbe terítjük.

3. A főzőlevet felforraljuk, beletesszük a garnélát, megkeverjük, majd hozzáadjuk a Jakab-kagylót, és további 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, a garnélát meg a kagylót kivesszük a főzőléből, félretesszük.

4. A főzőlevet ismét tiszta edénybe szűrjük a konyharuhán keresztül. Felforraljuk, hozzáadjuk a gombát, kb. 25 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt is, és még 5 percig főzzük. Beletesszük az összes tenger gyümölcseit, sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.

Dieppe, a francia kikötőváros, hírnevét többek között a tengergyümölcsei-különlegességeknek köszönheti.
Jakab-kagyló dieppe-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 917 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
Jakab-kagyló dieppe-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
ételfotó