Fokhagymás királyrák

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Fokhagymás királyrák
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
45 dkg főtt óriás garnéla
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl olívaolaj
2 db csípős, finomra vágott piros chilipaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. Felforrósított wokba vagy vastag aljú serpenyőbe öntjük az olívaolajat, és lassú tűzön felhevítjük. Beleszórjuk a fokhagymát a kimagozott és felaprított chilivel, és időnként megkeverve, 1-2 percig pirítjuk, míg a hagyma megüvegesedik, de még nem kezd barnulni.

2. Beletesszük a főtt garnélákat is, és 2-3 percig folyamatos kevergetés mellett pirítjuk, míg az egész átforrósodik, és mindenütt bevonja a fokhagymás olaj.

3. Lecsavarjuk a garnélák fejét, a rákhúst megszórjuk a petrezselyemmel, és alaposan elkeverjük vele. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A fokhagymás olajban sült rákokat előmelegített tányérokra szedjük, és citromgerezdekkel díszítjük. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Fokhagymás királyrák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 35996 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Fokhagymás királyrák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
recepttár