Sült tintahalkarikák

Calamares

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Sült tintahalkarikák
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg konyhakész tintahal
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom
A panírozáshoz:
igény szerint liszt
A sütéshez:
igény szerint kukoricaolaj

Elkészítés:

1. A tintahal zsákját 1 cm vastag karikákra vágjuk, a karos részt megfelezzük, ha túl nagy. Leöblítjük, majd alaposan leszárogatjuk konyhai papírtörlőn, hogy ne fröcsköljön, amikor a forró olajba csúsztatjuk. Meghintjük liszttel a karikákat, de csak annyira, hogy egyenletes, vékony réteget képezzen a gyűrűk felületén. Ne sózzuk meg a lisztet, mert akkor sütés közben megkeményedik a tintahal húsa.

2. Fritőzben bő olajat 180-190 °C-ra forrósítunk (akkor jó, ha a beledobott kenyérkocka fél perc alatt megpirul). A tintahalkarikákat óvatosan a forró olajba csúsztatjuk, több adagban sütjük, hogy ne csökkenjen az olaj hőmérséklete. Többször átforgatva, adagonként 2-3 percig sütjük, vagy amíg körös-körül aranybarnára és ropogósra pirul. Ne hagyjuk túl sokáig az olajban, mert a tintahal húsa idővel megkeményedik és rágós lesz, ahelyett hogy tovább puhulna.

3. A megsült tintahalat szűrőkanállal emeljük ki a fritőzből, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat. Meleg sütőbe tesszük, míg a többi tintahalgyűrű is elkészül.

4. A megsült tintahalgyűrűket sóval meghintve, citromgerezdekkel körítve (amiből citromlét facsarhatunk a karikákra), tűzforrón tálaljuk.

Aiolit kínálunk mellé, amibe belemártogathatjuk a karikákat.

Aioli

Aioli
5 dl olívaolaj
10 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 mokkáskanál
1 teáskanál citromlé

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összenyomjuk. A tojássárgáját a sóval elkeverjük. Folyamatosan keverve az olajat belecsöpögtetjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Végül a citromlével ízesítjük.

Sült tintahalkarikák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 15982 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Sült tintahalkarikák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
pinterest