Babos tintahal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Babos tintahal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg apróra vágott zöldbab
50 dkg konyhakész tintahal
50 dkg héjas újburgonya
4 evőkanál olívaolaj
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tintahalakat éles késsel 1 cm vastag karikákra vágjuk, és tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a fokhagyma felével, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk. A tálat alufóliával lefedjük, és az előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük, vagy amíg a tintahalkarikák puhának tűnnek, ha egy éles kés hegyével megszúrjuk.

2. Közben az újburgonyát 15-20 perc alatt enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és félretesszük, hogy kissé lehűljön. Vastag karikákra szeljük, és nagy salátástálba tesszük.

3. A zöldbabot egy másik edényben, enyhén sós vízben főzzük 3-5 percig, vagy amíg megpuhul. Leszűrjük, és a burgonyára halmozzuk. A tintahalat is lecsepegtetjük, és azt is hozzáadjuk.

4. Az olívaolajat az ecettel és a maradék fokhagymával kis tálkában felverjük, sóval, borssal ízesítjük. Rálocsoljuk az öntetet a salátára, és finoman összeforgatjuk. Szétosztjuk a tányérokon, és azon melegében az asztalra adjuk.

Babos tintahal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1380 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Babos tintahal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
pinterest