Friss lazac mojomártásban



Elkészítés:
1. A mojomártáshoz a fokhagymát a pirospaprikával és a római köménnyel a turmixgép edényébe tesszük, és a fémkést beleillesztve, impulzusos üzemmódba kapcsolva, 1 perc alatt alaposan összekeverjük. Menet közben az adagolónyíláson keresztül, cseppenként 1 evőkanál olajat adunk hozzá. Ha ez megtörtént, egy faspatulával lekapargatjuk a turmixgép tartályáról, majd nagyon lassan, kis sugárban folyamatosan hozzácsorgatjuk a maradék olajat, míg a mártás sűrűsödni kezd. Hozzáadjuk az ecetet is, és még 1 percig keverjük. Végül sóval, borssal ízesítjük.
2. A 4 szelet lazacot előkészítjük. Eltávolítjuk a bőrét, és minden filét keresztben kettévágunk, utána pedig hosszában 2 cm vastag szeletekre aprítjuk, és közben csipesszel eltávolítjuk a szálkákat. Sóval, borssal ízesítjük a haldarabkákat.
3. Az olívaolajat egy jókora, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk. Ha már forró, beletesszük a haldarabkákat, és vastagságuktól függően, időnként átforgatva kb. 10 percig sütjük, míg minden darabka megpuhul, és mindkét oldaluk szépen megpirul.
4. A lazacot előmelegített tálra szedjük, meglocsoljuk a mojomártással, és petrezselyemmel díszítve azonnal az asztalra adjuk, a maradék mártás kíséretében.