Friss lazac mojomártásban

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Friss lazac mojomártásban
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg lazacfilé
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
1 szál friss petrezselyemzöld
A mojomártáshoz:
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál őrölt római kömény
2 evőkanál fehérborecet
2 teáskanál pirospaprika
2 gerezd hámozott fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mojomártáshoz a fokhagymát a pirospaprikával és a római köménnyel a turmixgép edényébe tesszük, és a fémkést beleillesztve, impulzusos üzemmódba kapcsolva, 1 perc alatt alaposan összekeverjük. Menet közben az adagolónyíláson keresztül, cseppenként 1 evőkanál olajat adunk hozzá. Ha ez megtörtént, egy faspatulával lekapargatjuk a turmixgép tartályáról, majd nagyon lassan, kis sugárban folyamatosan hozzácsorgatjuk a maradék olajat, míg a mártás sűrűsödni kezd. Hozzáadjuk az ecetet is, és még 1 percig keverjük. Végül sóval, borssal ízesítjük.

2. A 4 szelet lazacot előkészítjük. Eltávolítjuk a bőrét, és minden filét keresztben kettévágunk, utána pedig hosszában 2 cm vastag szeletekre aprítjuk, és közben csipesszel eltávolítjuk a szálkákat. Sóval, borssal ízesítjük a haldarabkákat.

3. Az olívaolajat egy jókora, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk. Ha már forró, beletesszük a haldarabkákat, és vastagságuktól függően, időnként átforgatva kb. 10 percig sütjük, míg minden darabka megpuhul, és mindkét oldaluk szépen megpirul.

4. A lazacot előmelegített tálra szedjük, meglocsoljuk a mojomártással, és petrezselyemmel díszítve azonnal az asztalra adjuk, a maradék mártás kíséretében.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Friss lazac mojomártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1420 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Friss lazac mojomártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
ételfotó