Szardínia romescomártással

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szardínia romescomártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 db konyhakész szardínia
4 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
6 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
25 dkg friss, fehér zsemlemorzsa
4 db felvert tojás
10 dkg sima liszt
A romescomártáshoz:
1 evőkanál víz
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál pirospaprika
2 db apróra vágott mogyoróhagyma
1 db friss, apróra vágott piros chilipaprika
4 evőkanál hámozott, blansírozott mandula
1 szelet kockára vágott fehérkenyér
1 és ¼ dl olívaolaj
4 gerezd héjas fokhagyma
2 db félbevágott paradicsom
1 db félbevágott, kimagozott piros húsú paprika
A sütéshez:
igény szerint étolaj

Elkészítés:

1. A mártáshoz a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát tűzálló tálba tesszük, és meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal. A zöldségeket megforgatjuk az olajban, és 220 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd mindegyiknek lehúzzuk a héját, és a húsát robotgépbe tesszük.

2. Egy serpenyőben megmelegítünk 1 evőkanál olívaolajat. Beleszórjuk a kenyérkockákat a mandulával, és kis lángon néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. Kivesszük és konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük. Most a kimagozott és apróra vágott chilit, a mogyoróhagymát meg a pirospaprikát tesszük a serpenyőbe, és addig pároljuk, míg a hagyma megüvegesedik.

3. A mandulás és a hagymás keveréket is a robotgépbe tesszük, hozzáadjuk az ecetet, a cukrot és a vizet. Finom pürévé pépesítjük. Menet közben az adagolónyíláson keresztül apránként belecsorgatjuk a maradék olívaolajat is. Átkanalazzuk egy tálkába, lefedjük és félretesszük.

4. A lisztet és a tojást külön tányérba tesszük. A morzsát a fűszerekkel összekeverve szórjuk

a harmadik tányérba. A szardíniákat először lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgatjuk.

5. A növényi olajat felforrósítjuk a sütőedényben. Akkor jó, ha a beledobott kenyérkocka fél perc alatt megpirul benne. A panírozott halakat 4-5 perc alatt aranyszínűre és puhára sütjük. Leitatjuk róluk az olajat, és a mártással együtt adjuk az asztalra.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szardínia romescomártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1540 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Szardínia romescomártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
vegetáriánus ételek