Fűszeres tofu

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres tofu
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A páchoz:
1 csipet chilipehely
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál kukoricakeményítő
A sütéshez:
25 dkg kocka kemény tofu
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
4 evőkanál földimogyoró-olaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál karikára vágott újhagyma
1 db rózsáira bontott brokkoli
1 db csíkokra vágott sárgarépa
1 db csíkokra vágott sárga húsú paprika
25 dkg szeletelt shiitake gomba

Elkészítés:

1. Az alaplét, a kukoricakeményítőt, a szójaszószt, a cukrot és a chilipelyhet egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a leöblített és alaposan lecsepegtetett, majd 1 cm-es kockákra vágott tofut, és alaposan belekeverjük, hogy a pác mindenhol befedje. 20 percig állni hagyjuk.

2. Wokban felmelegítünk 2 evőkanál földimogyoró-olajat, és a páccal együtt kevergetve barnára és ropogósra sütjük benne a tofut. Kiszedjük, és félretesszük.

3. A maradék 2 evőkanál olajat is felmelegítjük, és fél percig keverve sütjük benne a gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a sárgarépát, a a vékony csíkokra szelt paprikát és a gombát, majd 5-6 percig sütjük. A tofut visszatesszük a serpenyőbe, és kevergetve újra felmelegítjük. A párolt rizsre téve azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Fűszeres tofu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Fűszeres tofu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
recepttár