Bambuszrügy tofuval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bambuszrügy tofuval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg kemény tofu
5 dkg friss, finomra vágott bambuszrügy
vagy
5 dkg konzerv, finomra vágott bambuszrügy
3 db finomra vágott szárított kínai gomba
1 teáskanál világos szójaszósz
1 teáskanál osztrigaszósz
igény szerint étolaj
vagy
igény szerint földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. Az előzőleg 20 percre vízbe áztatott gombát alaposan kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk, közben kiszedjük a kemény szárakat. A bordáskelt egy fazék vízben fél percig blansírozzuk. Lecsepegtetjük és félretesszük.

2. Wokban vagy fritőzben bő olajban sütéshez elegendő olajat melegítünk 180-190 °C-ra, illetve amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne. A a 2,5 cm-es kockákra vágott tofut aranyszínűre sütjük. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük.

3. Előmelegített wokban vagy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Beledobjuk a gombát és a bordáskelt. Hozzáadjuk a tofut és a bambuszrügyet, az osztrigaszószt és a szójaszószt. Átmelegítjük, és azonnal tálaljuk.

Ha konzerv bambuszrüggyel készítjük, akkor leöblítjük és finomra vágjuk a konzervet. Ha friss bambuszrügyünk van azt a felhasználás előtt fél óráig főzzük.
Bambuszrügy tofuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2529 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Bambuszrügy tofuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
lexikon