Sajtos-mustáros csirkemell

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos-mustáros csirkemell
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál magos mustár
14 dkg cheddar sajt
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál tej
Körethez:
2 db brokkoli
igény szerint újburgonya

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-fokra (a légkeverésest 180 C-fokra). A mellfilét vízszintesen vágjuk ketté, így vékony szeleteket kapunk, ami gyorsabban sül. Olajozzuk ki egy lapos sütőtál alját, és fektessük egymás mellé a húsdarabokat.

2. Keverjük össze a durvára reszelt sajtot, a magos mustárt és a tejet, és vonjuk be vele mindegyik szeletet. Helyezzük a csirkemellek köré a száras paradicsomokat, és toljuk 20-30 percre a sütőbe, hogy a csirke aranybarnára piruljon, a paradicsom pedig teljesen átpuhuljon.

3. Brokkolival és újburgonyával tálaljuk. Aki szereti, a paradicsomot szétnyomkodhatja a tányéron, hogy a leve keveredjen a sajtos mártással.

Száraz rozé illik hozzá.

Zöldfűszeres vajas burgonya

Kép nélkül
1 ág friss bazsalikom
120 dkg kockára vágott burgonya
8-10 levél friss zsálya vagy
1 ágacska friss rozmaring
5 dkg vaj
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
5 dkg
1 dkg köménymag

Sós vízben, melybe beirdalt vöröshagymát és teatojásba zárt köménymagot is teszünk, puhára főzzük a kockákra vágott burgonyát. Amikor megpuhult leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Megforrósítjuk a vajat és benne teljesen puhára pároljuk-pirítjuk a főtt hagymát, majd rádobjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, bazsalikomot és egy ágacska rozmaringot vagy zsályát. Néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a főtt burgonyát. Óvatosan összekeverjük, vagy dobva-rázva technikával elegyítjük és lepirítjuk.

Sajtos-mustáros csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3520 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Sajtos-mustáros csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
recepttár