Szardínia citrommal és chilivel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardínia citrommal és chilivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál friss, apróra vágott piros chilipaprika
45 dkg konyhakész szardínia
4 evőkanál citromlé
1 evőkanál finomra vágott kapor
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A kibelezett, lepikkelyezett, feje és farka nélküli friss szardíniákat bőrös felükkel felfelé vágódeszkára helyezzük, hüvelykujjainkkal a gerinc mentén végignyomogatjuk a halakat, majd megfordítjuk. Kiemeljük és eltávolítjuk a szálkákat.

2. A filéket a bőrös oldalukkal lefelé lapos, de nem fémből készült tálba fektetjük, és meglocsoljuk a citromlével. Folpackkal befedve, 30 percre hűtőbe tesszük.

3. Leöntjük róla a felesleges citromlét. Megszórjuk az aprított fokhagymával, kaporral és chilivel, majd sóval és borssal ízesítjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és tálalás előtt folpackkal befedve 12 órára behűtjük.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szardínia citrommal és chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1824 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Szardínia citrommal és chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
van itthon