Agedashi tofu

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Agedashi tofu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg tofu
másfél dl víz
2 evőkanál japán szójaszósz
2 teáskanál dashipor
2 teáskanál reszelt jégcsapretek
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
¼ teáskanál bonitopehely
2 evőkanál finomliszt
2 evőkanál mirin
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A dashiport a vízbe tesszük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a shoyut és a mirint, és 1 percig főzzük. Melegen tartjuk.

2. Előmelegítjük a wokot, egyharmadáig megtöltjük olajjal, de használhatunk fritőzt is. Az olajat 180-190 °C-ra melegítjük, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megpirul benne. Közben a konyhai papírtörlőn leitatott, 4 kockára vágott lágy tofut lisztbe forgatjuk.

3. A tofut az olajba tesszük, és több adagban enyhén aranyszínűre sütjük. Kivesszük, konyhai papírtörlőn leitatjuk róla az olajat, és melegen tartjuk, amíg a többi is elkészül.

4. Két tányérba 2-2 tofukockát teszünk, és egyenlően elosztva leöntjük a dashialaplével. A tetejükre gyömbért, reszelt jégcsapretket és bonitopelyhet teszünk.

Agedashi tofu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2182 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Agedashi tofu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
pinterest