Tofu zöldséges curryvel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tofu zöldséges curryvel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb rózsáira bontott brokkoli
5 dkg félbevágott ceruzabab
22 dkg kocka kemény tofu
5 dkg zöldborsó
6 szál karikára vágott újhagyma
2 evőkanál thai szójaszósz
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 db kimagozott, darabolt zöld chilipaprika
1 teáskanál barna cukor
4 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 db csíkokra vágott cukkini
½ db hámozott, szeletelt uborka
1 db csíkokra vágott zöld húsú paprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál chiliolaj

Elkészítés:

1. Wokban felmelegítjük az olajat a sütéshez, és több adagban, óvatosan beletesszük a tofukockákat. 2-3 perc alatt aranyszínűre sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla az olajat.

2. A wokból kiöntjük az olajat, csak 2 evőkanálnyit hagyunk benne, és felmelegítjük. 2-3 percig keverve sütjük benne a kicsumázott és felkarikázott chilipaprikát, a fokhagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, a paprikát, az uborkaszeleteket, a brokkolit és a ceruzababot, és további 2-3 percig keverve sütjük.

3. Beletesszük a zöldborsót, az alaplét, a feldarabolt kókuszpasztát, a szójaszószt és a cukrot. Lefedjük, és 2-3 percig kis lángon pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak és a kókusz feloldódik.

4. Hozzákeverjük a tofut, és petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Tofu zöldséges curryvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Tofu zöldséges curryvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
cikkek