Tofu zöldséges curryvel



Elkészítés:
1. Wokban felmelegítjük az olajat a sütéshez, és több adagban, óvatosan beletesszük a tofukockákat. 2-3 perc alatt aranyszínűre sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla az olajat.
2. A wokból kiöntjük az olajat, csak 2 evőkanálnyit hagyunk benne, és felmelegítjük. 2-3 percig keverve sütjük benne a kicsumázott és felkarikázott chilipaprikát, a fokhagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, a paprikát, az uborkaszeleteket, a brokkolit és a ceruzababot, és további 2-3 percig keverve sütjük.
3. Beletesszük a zöldborsót, az alaplét, a feldarabolt kókuszpasztát, a szójaszószt és a cukrot. Lefedjük, és 2-3 percig kis lángon pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak és a kókusz feloldódik.
4. Hozzákeverjük a tofut, és petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.