Ropogós mandulás csirke

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogós mandulás csirke
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kéksajt
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál petrezselyemzöld
4 evőkanál áfonyaszósz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 190 C-fokra (a légkeverésest 170 C-fokra).

2. A csirkemellfilékbe vágjunk zsebet, és töltsük meg összemorzsolt kéksajttal.

3. Fektessük őket lapos tűzálló tálba, vékonyan kenjük meg olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.

4. Keverjük össze az apróra vágott mandulát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, nyomogassuk rá a csirkedarabokra, majd süssük 25 perig fedő nélkül, amíg egészen átsül.

5. Az áfonyaszószt óvatosan melegítsük fel kis lábasban. Tálaljuk a csirkét a szósszal és sült hasábburgonyával.

Áfonyaszósz helyett, nyugodtan tálalhatjuk áfonyalekvárral esetleg őszibarack-, meggy- vagy ananász befőttel.
Nem ég meg a mandula, ha külön pirítjuk meg, és csak a tálalásakor szórjuk a sültre. A petrezselymet pedig a kész sültburgonyához keverjük.
Az olajjal meglocsolt burgonyahasábokat ugyancsak a sütőben süssük meg 45 perc alatt, méghozzá a csirke fölötti állásba tolva.
Ropogós mandulás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4163 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Ropogós mandulás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
tippek, fortélyok